Ana Frlin je diplomirala na odseku za klavir na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Trenutno radi kao profesorka klavira u muzičkoj školi “Isidor Bajić”.

Nakon studija Ana se konstantno usavršavala na mnogobrojnom majstorskim školama vrhunskih domaćih i svetskih pedagoga i nastupala kao solista, kamerni izvođač i korepetitor.

Pedagoški rad je najviše obeležio Aninu dosadašnju karijeru koju je započela dobivši stalno zaposlenje na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu 2001. godine, u zvanju klavirskog saradnika, i koje je, upravo zbog ljubavi prema pedagogiji i najmlađim učenicima, nastavila 2004. godine u muzičkoj školi »Isidor Bajić« gde i danas radi. Uspesi se godinama samo nižu, a priznanja dolaze i za nju samu, ne samo za fantastične učenike, dobitnike najviših nagrada na republičkom, mađunarodnim i domaćim takmičenjima i titule laureata. Dobitnica je čak dva priznanja kao najuspešniji pedagog takmičenja, a pozivana je i da bude član žirija mnogobrojnih takmičenja u našoj zemlji upravo zbog uspeha u pedagoškom radu.

Član je Udruženja klavirskih pedagoga Vojvodine “UKLAPEV”, udruženja klavirskih pedagoga Evrope “EPTA” Vojvodine, licencirani profesor Royal ABRSM- South East Europe.

U školi gde je zaposlena, od 2014.godine član je inkluzivnog tima gde se posebno istakla u radu sa Petrom Spasojević pokazujući da je svaka prepreka, ukoliko joj se pristupi uz profesionalan i kreativan pedagoški rad, savladiva.

Pored pedagoškog rada, Ana nalazi vremena i za njenu veliku ljubav pevanje. Izučavala je vokalnu tehniku, nastupala kao vokalni solista u sastavima koji izvode muziku u jazz i bossa nova stilu.

Iz ljubavi prema pevanju i horskoj muzici, a u okviru Studija La La, koga je osnovala sa mr Milenom Apić, 2016.godine osnivaju i “Novosadski damski hor” koji vodi, i za koji piše aranžmane. Hor čini veći broj sjajnih žena koje svoje slobodno vreme ispunjavaju na kreativan način pevanjem i nastupima na koncertima i  manifestacijama humanitarnog karaktera što daje celom angažmanu dodatnu vrednost.

»Lalašani« su dečiji hor koji takođe egzistira u okviru La La studia i gde najmlađi sugrađani imaju priliku da razvijaju potencijal, kako kroz pesmu, muziku i pokret, tako i u učenja sviranja klavira. Hor izvodi, u svom repertoaru, i Anine autorske kompozicije koje i ciljano piše za ovaj ansambl.

Iz iskustva u radu sa najmlađim đacima nastala je interaktivna dečija knjižica “Meksička avantura” čiji je autor i ilustrator. Svoju veštinu crtanja i slikanja od 2021.godine dalje usavršava pod mentorstvom akademske slikarke Dragane Malešević, i kao vodilju svog životnog puta vidi umetnost, koja nas oblikuje ako joj dopustimo da nam otvara nove vidike, da nas upoznaje, kako sa svetom, tako i sa nama samima. 

Anino poreklo vezano je za Istru, za more, predeo pun boja i inspiracije u kome dominira multikulturalnost isto kao i u Vojvodini koja je njen dom i gde je rodila sina Mateja, studenta medicije i dobitnika najviših nagrada u toku školovanja iz klavira i veslanja.