Sanja Zivo, živi i radi više od 37 godina kao samostalna umetnica u Nemačkoj. Nakon diplomiranja na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, njen umetnički put je započeo sa ciljem da umetničkim i stvaralačkim poduhvatima svet makar i malo učini srećnijim mestom za življenje.

Njena umetnost se zasniva na profesionalnom obrazovanju, dugogodišnjem međunarodnom umetničkom iskustvu, maštovitim idejama i individualnoj kreativnosti. Kreirati nešto posebno od svakodnevnih stvari. Oblikovanje upotrebnih predmeta koji nas inspirišu da se vratimo jednostavnoj lepoti svakodnevnih stvari.

To vazi jednako za kuhinjsku krpu, porcelansku solju ili nakit koji Sanja Zivo dizajnira.

Iz ljubavi prema ljudima ona radi umetničke projekte u javnom prostoru kako bi ljudima pružila priliku da im se kroz umetnost otvore nove perspektive i razumevanje za novu etiku i estetiku svakodnevnog života.

Projekti se ne odnose na „razumevanje umetnosti“, već na korišćenje umetničkih sredstava da bi se gledaocu pružio osećaj da je deo različitih svetova i da bi sa stečenim iskustvima postigao novi kvalitet života. Umetnost inspiriše. Otvorenih očiju ljudi mogu naučiti da spoznaju svet sa više ljubavi i poštovanja. Umetnica se nada da taj osećaj može ljudima dočarati kroz njene umetnicke projekte.